Vällust: Sneak PeakNär jag ser kikaren på bilden tänker jag på en thrillerfilm jag såg för i och för sig väldigt länge sedan, men av någon anledning kommer jag fortfarande ihåg den väldigt väl. Filmen handlar om en kille i 18 års ålder som blir dömd till husarrest i tre månader.

För att inte bli uttråkad börjar han kartlägga grannarnas liv genom en kikare liknande den på bilden, men när han går in djupare hittar en oroväckande hemlighet hos en av sina grannar. Filmen heter Disturbia och jag tänker inte säga så mycket mer om det är någon som vill se den, annars lägger jag upp en länk till trailern jag hittade på Youtube:

[http://www.youtube.com/watch?v=5GHz3C5coSI] - Filmklipp

I filmen används ju kikaren mer av nyfikenhet, men om jag ska koppla till veckans tema som är Vällust. En synonym som jag tycker passar bättre in på bilden är begär. För istället skulle det ju kunna vara så att du spionerar på dina grannar för att du lite suktar efter vad de har.

Och då kommer vi ju just till punkten begär eller kanske den mer sexuellt relaterade termen otukt där du dras till en sexuell relation utanför äktenskapet. Utan att bli alltför ingående kan ju här även inflikas att dödssynderna har en koppling till de religiösa tio budorden då det sjunde lyder ”Du ska inte begå äktenskapsbrott” och att bryta det är då att bedriva otukt.

Men på riktigt, ta det lugnt med spionerandet. Är du starkt religiös och tror att du efter döden placeras i himlen eller i helvetet bör du inte begå den här dödssynden. Straffet för vällust i helvetet sägs nämligen vara att bli insmord i eld och svavel… Kanske inte så jätteskönt va?Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: