Tema jul: "Att äta"Det ska kokas gröt, rullas köttbullar, stekas prinskorvar och fantastiskt mycket mer. Dammas, moppas och pyntas men det vi utgår ifrån det är maten. Det här är en sylt och saftgryta, ingenting som dyker i upp i varje kök nu kanske.

Även om ingen gryta åker fram så tror jag att alla kan relatera till veckans tema Jul med julstök. Städa, baka, laga mat och slå in de sista klapparna. Hur mycket man än tänker att ”nästa år planerar jag bättre” så blir det lika stressigt med att leta efter inslagspapperet.

Alla andra köttbulledagar på året köps det Mamma Scans men just den här dagen måste de tillverkas på egen hand, just för att det är jul. Det finns traditioner som håller på att helt dö ut, vi stöper inga ljus och vi gör ingen krubba men det som är sist i ledet att falla bort är maten.

Tillhörande julstöket ingår att inte kunna röra sig av mättnad de kommande dagarna, på sin höjd kan man rulla fram, och det är så det ska vara. Skinkan har inget slut men den ska ätas upp tillsammans med en enorm mängd godis. För det är det julstök, julbakande och jullagande går ut på, att äta.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: