Resmål: "Nu är vi ju alltså i Alicante!"Nu är vi ju alltså i Alicante, caliente no? Vädret är väl egentligen inte det bästa, men jämfört med Sveriges snö är +10 och mulet underbart!

Idag har vi ägnat åt oss att vandra runt i stan och på vår väg besökte vi ett museum, Museo Fogueres. Museets tema är karnevalen Hogueras de San Juan som är en årligen återkommande folkfest som mycket bygger på det stora karnevaltåg som går genom stan.

Karnevalen är översatt på svenska ungefär ”San Juans bål” och eftersom man under de sista karnevaldagarna eldar upp alla de magnifika vagnarna som deltagit... Synd i och för sig, men tradition är tradition. Förmodligen finns det någon djupare betydelse över namnet, men jag gjorde inte så mycket research.

Varje år utses i slutet av festivalen den bästa vagnen, självklart, men dessutom två festivaldrottningar, en vuxen och ett barn. Själva museet var fyllt med miniatyrer av vagnar från tidigare karnevaler, autentiska bilder och information om karnevalen. På bilden är en av vagnarna, den jag personligen tyckte var häftigast...Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: