Resmål: "På lika villkor?"


Visste du att en känd matador i Spanien kan tjäna lång mycket mer än en världskänd fotbollsspelare?

Här om dagen besökte vi Alicantes tjurfäktningsarena Plaza de Toros och museet på samma område som handlar om Spaniens inofficiella nationalsport. Väggarna pryddes av uppstoppade tjurhuvuden som skonats många gånger av publiken, tavlor av framstående matadorer och bilder och artiklar relaterade till sporten.

Tydligen är det alltså möjligt att en tjur skonas efter en kamp, med det om den varit tillräckligt aggressiv och förmodligen är det för att publiken vill se tjuren i en nästa rond mot en annan matador.

De kända matadorerna blir hyllade spanska hjältar, men det är först efter en lång utbildning de kan ägna sig professionellt åt denna farliga sport. De hyllas för sin djärvhet då det så nonchalant som möjligt retar upp, fintar bort och tillslut tillintetgör tjuren under folkets jubel. Är du som matador duktig kan du som belöning få tjurens öron och är du tillräckligt duktig kanske du till och med får en tjursvans.

Tjurfäktningsentusiaster anser att sporten är en "kamp på lika villkor" då tjuren och matadoren har samma möjlighet till vinst. En tanke for genom mitt huvud när jag hörde detta: hur kan det vara på lika villkor efter att pikadorerna stuckit sina spjut i den relativt försvarslösa tjuren?Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: