Frosseri: Vi äter för att leva och lever för att ätaMat är gott, vad som däremot inte är speciellt gott eller ser speciellt mumsigt ut är mat som gått över bäst före gränsen. Ta tillexempel osten på bilden i förgrunden som är från 1800-talets början. Uhhh, för en mer ingående beskrivning om osten, läs Viktors inlägg på temat Äckligt [http://youthhood.blogg.se/2009/january/har-ska-du-fa-for-gammal-ost.html#comment].

I bakgrunden ser vi vad som ser ut som en tortyrmaskin i miniatyr. Och egentligen är det väl det, men inte för människor utan en ren dödsmaskin för de stackars möss och råttor som lurats in i den. Men då den är cirka 100 år gammal är den sliten och skulle förmodligen inte kunna hålla kvar några av dess tidigare fångar speciellt länge.

Som jag fattat det fungerar den så att råttorna luras in i buren för att sedan falla genom en fallucka ner i en hink med vatten för att då sedan dränkas. Hemskt. Kanske är det straffet för råttornas idiotiska jakt efter mat. Människornas straff för frosseri sägs att i helvetet tvingas äta råttor, paddor och ormar.

I de sju dygderna presenteras dödssyndernas motsatser och vad kan då motsatsen till att pressa i sig en massa mat? Avhållsamhet såklart! Ett ord som ofta kopplas med sexualitet, men visst skulle man kunna koppla det till mat och att inte äta mer än du behöver.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: