Favorit-decennium: *Pling* - Idé!

Ett årtionde som är viktigt för dig… eh ja. Fick ta mig en rejäl funderare på veckans tema… Min första tanke när jag hörde bara att det skulle handla om ett årtionde tänkte jag på det egentligen enda årtionde jag kan mycket om. Fyrtiotalet och alltså andra världskriget, men sen fick jag reda på att det skulle vara liksom ett årtionde som varit positivt, så därför fungerade fyrtiotalet inte speciellt bra…

Kanske inte direkt ett årtionde, mer en odefinierbar tid på typ ett århundrade eller så är början av industrialiseringen som är en period som varit mycket viktig för den slutliga utvecklingen som resulterat i dagens samhälle. En period med samhällsförändringar som fått de tidigare epokbytena att blekna till en bunt kontrastlösa årtal.Den tredje december 1879, på randen till det nya årtiondet ställdes något ut på en mässa som möjligt kan ha varit en av industrialiseringens viktigaste uppfinningar. Glödlampan. Men idén om glödlampan var innan Thomas Alva Edison inte unik, den var faktiskt nästan helt uppfunnen även innan. Men det var Edison som efter hela 2000 försök lyckades skapa en glödlampa med en glödtrådssammansättning som vi använder än idag. Lite intressant ändå hur man kan arbeta på ett projekt, misslyckas 2000 gånger och ändå fortsätta.

Jag undrar varför en lysande glödlampa är så starkt kopplad till begreppet att få en snilleblixt. Någon idé?

Thomas Edison – ”Nej, jag har inte misslyckats. Jag har kommit på tvåtusen sätt att inte göra en glödlampa”.


Postat av: Anonym

"Jag undrar varför en lysande glödlampa är så starkt kopplad till begreppet att få en snilleblixt. Någon idé?"Eftersom just Glödlampan själv är en så sjujäkla snilleblixt. En ikon för snilleblixtar helt enkelt.

2010-03-29 @ 16:16:07

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: