Tema Vatten: "Böljan blååååååååååååååååååå"Vatten är som bekant ganska viktigt för människans existens. Men inte bara som en komponent i kroppens mystiska omlopp, utan också för vår ekonomi, transport och kanske till och med psykiska välbefinnande.

Vattnet är bland annat skyldig till Europas kolonialisering av övriga världen, upptäckten av Amerika, otaliga människors fylleslag på Ålandsfärjor och mängder av skeppsbrott. Helt enkelt en ganska stor faktor i vår historia och i vårt dagliga liv (ca 78% av kroppen består av vatten enligt Wikipedia).

Men åter till den psykiska biten av vattnets betydelse. Många människor seglar, åker motorbåt, färja eller kryssning, bara för att må bra. Vatten är ganska avkopplande, vackert och mystiskt.

Den här utombordsmotorn från 1950 tycker jag ganska väl markerar kombinationen av vattnets nytta och nöje. Den används till transport, men också för nöje. Man kan åka ut på böljan blå, slippa se land och bara spana in det vackra havet. Vatten alltså... En bra grej om du frågar mig.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: