2012: Låt jorden gå under med stil




Jag läste en tidning för några år sedan.
Som spekulerade i hur design och livsstil skulle förändras när vi skiftade från 00-tal till 10-tal. Hur vi skulle utnyttja jordens resurser och hur det skulle återspeglas i våra hem. Både rent estetiskt men också fanns ett undertryckt budskap kring allt annat likaså.

Någon spekulerade i stramt, svart, vitt, enkelt, modernt, tekniskt, briljant och allting i enlighet med stil och välfärdsklass. En annan talade om kaotiskt rött, heta färger och rum för uttryck i alla hem. Den siste sa: vi kommer att inreda med ekologi i åtanke, vi kommer att ta hänsyn till vår planet. Vi kommer att uppskatta det jordnära, se det som lyx.

Och jag funderade redan då på, hur kommer det att se ut egentligen?
Alla hade rätt, så tänker jag idag.

Vi har utökat vår tolerans för att fritt få uttrycka sig här i Sverige, ju fler små provocerande revolter, desto mer tolerans föds det. Välfärden ökar, viljan att visa att man har välfärden i sina händer ökar, förmågan att köpa välfärden ökar när västvärlden vinner mer och mer makt. Samtidigt ökar medvetenheten kring ekologi och hållbar utveckling.

Det är fint att värna om jorden, det är inte längre bara knäppisar som tänker holistiskt, utan vi är tvungna att agera. Ekologiska produkter blir också en klassfråga, då prisskillnaderna är enorma om man jämför halvfabrikat och organiskt.

Vad händer 2012 då? Vad händer i framtiden?

I skolan skriver jag samhällsanalyser kring hållbar utveckling. Diskuterar välfärd och fattigdom med människor i min närhet.Den unga generationen förbereds för ett enormt ansvarstagande.

Vi ska vara villiga, medvetna kämpar.
Vi ska lära våra föräldrar det rätta, vi ska sprida medvetenheten.

Jag valde planschen på vår föda för att liksom fånga upp essensen i texten lite. Den har tillhört vårdskolan och ökat medvetenheten både i Stockholm, Eskilstuna och Nyköping.

Det är viktigt.
Låt jorden gå under med stil.





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: