Retro: TELEFUNKEN JUBILATE




Retro för mig är framför allt 50 och 60 tal, men jag kopplar även fina, färgstarka och udda saker till retro. Radion, som heter telefunken jubilate, passar in under 50-tal då den är från 1954. Jag tycker även att den passar in under fina retrosaker.

Nu för tiden är radio en självklarhet i bilen och på mobilen. För att inte tala om hur många radiostationer det finns. Förr samlades man runt radion för att lyssna tillsammans hela familjen, på nyheter och liknande.

Jag tycker det kan bli lite mycket med all teknik som finns idag. Visst, jag har nästan alltid mobilen på mig – för att kunna bli nådd och nå andra. Men jag förstår inte grejen med att ”träffa kompisarna” genom att smsa och chatta. Förr måste man haft bättre relationer till varandra, både inom familj och vänner, då all teknik inte var inblandad. Att lyssna på radio tillsammans med familj och vänner förr kan jag tänka mig var vardagslyx då det inte var en vardaglig grej liksom. Tekniken var inget man såg som en självklarhet och istället för att hänga framför tv:n eller datorn, som inte fanns, umgicks man med familjen.

Jag tycker att det borde finnas en teknik-fri-dag, med undantag för telefunken. Man samlar nära och kära för att lyssna på radio och bara umgås. Tänk vad mysigt det skulle vara.



Postat av: Emma

Det är ju dubbelt så kul att göra saker tillsammans i verkligheten än via internet. Som när vi först satt och spelade wordfeud och sen tog fram alfapet, stor skillnad.

2011-12-10 @ 18:02:42

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: