Tema Plast: "Överallt"



När jag åker hem till mina småbröder och kliver in i deras rum så är plast det enda man ser. Leksaker, tonvis, massor av plast. Allt från lego och bilar till låtsasmat. Det får mig att tänka på Bratz-boomen som uppkom när jag var liten.

Som med alla andra konstiga dockor som lanserades när jag var liten (90-talet, tidigt 2000-tal) så ville man såklart absolut ha en. Man kunde göra allting för att få en också. Skrika, gråta, smöra och be. Och jag kommer ihåg att jag tillslut fick en.

Den hade svart långt hår som man kunde kamma, enorma målade läppar och utsvängda byxor. Man fick pärlor till dess syntetiska hår som man kunde pynta dem med. Ja, det var mycket pyssel med de där dockorna, om man hade många så att säga.

Och det är ju så det fungerar, man ska inte ha bara en, men ska ha tio. Det är inte förens då man har alla tillbehör. Och inte bara det, jag hade en målarbok också om jag minns rätt.

Och lyckan varade väl inte så länge heller, snart kom det något annat plastigt att sträva efter. Med tanke på att det tillverkas flera hundra miljoner ton plast per år så är det inte så konstigt. Det känns ju en aning bortkastat med fula bratzdockor då dock.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: