Mitt bästa inlägg: "Kom nu ketchup så går vi!"

Detta är mitt favorit inlägg som jag har skrivit. Inte för att det är skrivet speciellt bra eller liknande utan för att jag kom fram till den slutsats jag gjorde av ren slump.

Jag kommer ihåg det som det var igår. Jag stod i kön till maten i skolan och funderade på just uttrycket "skadeglädjen är den enda sanna glädjen". Tankarna for runt i mitt huvud, stämde detta? stämde det inte? Jag tycker ju det är kul, tycker alla andra det?

Min kropp rörde sig automatiskt medan jag tänkte febrilt. Och utan att ens märka det tog jag filmjölk istället för mjölk till risgrynsgröten. Alla började skratta åt mig. Och där var det bekräftat. Kommer aldrig glömma det.




Kom nu ketchup så går vi!

Vad humor är för något är oftast olika från person till person. Vissa tycker att sån där riktigt sofistikerad brittisk humor är komik på hög nivå medan andra tycker att kiss och bajs är det roligaste som finns. För att få en ungefärlig bild av vad som får folk i min ålder att skratta tänkte jag att jag skulle ta en liten sväng på skolan och fråga runt.

Vid skåpen sitter Anna Viberg och Anneli Koskinen som båda är 17 år och verkar vara perfekta kandidater till denna fråga.

Vad är humor för er?

Anna:
"Skadeglädje. Jag känner mig som världens hemskaste person men det kan se kul ut när folk ramlar. Scrubs är också roligt!

Anneli:
"Folk som gör roliga misstag, som att sätta på sig tröjan bakochfram. Och när folk skrämmer varandra.

Det finns ett uttryck som säger att skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Vem vet, det kanske stämmer? För de flesta jag frågade tycker att det ser superkul ut om någon ramlar eller misslyckas på något sätt (och jag måste erkänna att det gör jag med, om inte personen ifråga skadar sig ordentligt vill säga). Sen vet jag inte om det är likadant i alla åldersgrupper eller om det bara är väldigt mycket skadeglädje just i min generation.

Till lunch i skolan den dagen var det risgrynsgröt. Smart som jag är råkade jag ta filmjölk till gröten istället för vanlig mjölk (hahahaha, äckligt). I matsalen träffar jag Mimmo Radestedt Westlund (18 år) som jag tänkte att jag kunde fråga vad hans syn på humor är.

Mimmo, vad är humor för dig?

Han kollar ner på min tallrik och utbrister "Haha, risgrynsgröt med filmjölk!"



Mimmo med risgrynsgröt blandat med fil!

Jag tror jag har fått det bekräftat - skadeglädjen är den sanna glädjen bland folk i min ålder.


Postat av: joel

hahaha! mimmo radestedt!



fanny hälsar!

2012-02-15 @ 00:08:11
URL: http://hsmboyz

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: