Skräck: Le mot juryn, älskling



Vissa människor som kopplar skräck till dockor, ser framför sig ålderdomliga porslinsdockor med stelt uttryck och tom, men ändå helt oskyldig blick. För mig är nutidens dockor betydligt läskigare.

Den här bratzdockan, som en sjuårig flicka tidigare lekt och kammat håret på, förde genast tankarna till någonting annat som jag finner helt skräckinjagande, som visserligen inte handlar om dockor, men inte långt ifrån, nämligen; skönhetstävlingar för barn.

Små flickor ända ner i femårsåldern kläs ut i märkliga underkläder eller dräkter och sminkas värre och mer än vad riktiga modeller gör. De tränas att le och posera så att de på hela taget ska se så vackra, mogna och världsvana ut de kan inför en bedömande jury. Faktum är att de inte är mogna och världsvana, de är femåriga oskyldiga flickor.

Resultatet av allt är en rad av vad som liknas en oskyldig liten armé av förvuxna dockor. Kanske som den här bratzdockan. Men det värsta är inte de skrämmande, inställsamma småflickorna. Utan föräldrarna bakom dem.

Många av föräldrarna påstår att barnen helt har valt det själva, och att flickorna tycker det är jätteroligt att ställa upp i shower. Ja, vilken femårig flicka tycker inte det är roligt att klä ut sig? Men är de däremot medvetna om att andra tjänar pengar på dem? Att det är ovanligt att barn blir tränade i att bete sig och se ut som Miss World? Eller att de troligtvis används som ett substitut för föräldrarnas egen krossade skönhetsdröm?  Tror inte det.

Jag såg ett program en gång där en mamma var helt beredd att genomföra flera skönhetsingrepp på sin dotter som skulle ställa upp i en reklamfilm, det tar nästan priset.

Och det här är en del av vad jag finner skrämmande i vårt samhälle. Människor, människors dumhet och i det här fallet; hur föräldrar kan göra så mot sina oskyldiga små barn.


Postat av: Åsa W

Så rätt, så rätt du har Sara! Vi måste låta barnen få vara barn så länge som möjligt, leka, fantisera och låta kreativiteten flöda fritt. Det är då deras ögon fylls med liv och glädje och inte fastnar i Braztdockans stela ansiktsuttryck.

2011-11-17 @ 21:04:44
Postat av: Sofia Andersson

Så jävla rätt! Word x 1000.

Låt oss krossa skönhetsidealen once and for all :D

2011-11-21 @ 09:02:56
URL: http://honmedkatterna.blogspot.com

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: