Om jag fick bestämma: Skulle alla mjukisbyxor elmineras från denna planet




Jag hatar dem av hela mitt hjärta. Dessa fula, säckiga och oformliga byxor borde enligt mig förbjudas i offentligheten. Det är inte okej att förpesta tillvaron för sina medmänniskor genom att hasa fram i  ”mjukisar”, hur sköna de än må vara! Visst, okej om du ligger hemma och äter chips framför tv:n, jag förstår valet. Men att för allmän beskådan bära ett plagg som saknar allt var estetik och tanke heter borde inte få vara tillåtet. Det är som att gå klädd i sopsäck eller frotémorgonrock.

Så snälla rara människor, inga fler mjukisbyxor tack. Från och med nu tar vi bort casual friday och inför suit up friday med bedårande klänningar som denna och välskrädddade kostymer!

Klänningen kan jag ju tilläga införskaffades 1959 av Birgitta Sundström innan föreställningen madam Pompadour på Oscarsteatern. Birgitta matchade den fantastiskt fina klänningen med ett par lackskor och en svart lackväska.

(Ja, självklart innehåller texten ett visst mån av ironi. Om makten var min skulle jag självklart förändra något viktigt som fattigdom, miljöproblem eller kvinnoförtryck.)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: