Tema tid: Askungen, ASKUNGEN
Hon springer nedför trappan och håller upp sin vackra balklänning för att inte snubbla. Hon hör hur klockorna ringer och vet att tolvslaget är nått, snart är det försent. Hon ökar takten men plötsligt händer något oväntat … hon tappar sin vackra sko!


Vi är nog alla medvetna om sagan om Askungen, den föräldralösa flickan som finner kärleken i form av en prins på en bal hon endast drömt om att gå på. Det är en saga som många vuxit upp med och ofta drömt sig bort till. En värld där en fattig flicka kan få sin drömprins och det känns som att allt är möjligt.  Även i Askungens värld finns det dock ett föremål med kontroll, en klocka. Klockan i sagan fungerar som en nedräknare till dess att Askungen måste lämna balen, hur mycket hon än vill kan hon inte kontrollera tiden och stanna längre vid prinsens sida. På samma sätt är vi i vår tråkigt nog magi-fria värld kontrollerade av tiden.


Klockan på bilden är en gammal hederlig klocka från år 1950 med en vit urtavla med svarta siffror och minutmarkeringar samt timvisare och minutvisare. Passande nog har klockan stannat endast minuter innan tolvslaget, kanske önskade den här klockan att Askungen skulle ha fått tillbringa mer tid med sin prins och stannade vid den tidpunkten av ren vilja.


Nej så är det nog inte, för allt vad vi vet så kan ju klockan ha varit allierad med de elaka styvsystrarna och stannade i hopp om att de skulle hinna avslöja Askungens identitet.


Eller så är klockan bara vara ett vardagligt föremål som helt tråkigt och enkelt stannade vid en slumpvis tidpunkt.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: