Fotografi: glatt eller sorgligt kalas?



Ett ganska spökligt foto, ser nästan inte ens verkligt ut. Fotot har en slags aura som säger ”overklig”, som om det är spöken på bilden... Fina, uppklädda människor har samlats för att fira någon runt bordet som fyllt 80, åtta personer står vid bordet och blir fotade.

Om man bortser från vissa utav människornas ansiktsuttryck, så är det en härlig bild där vänner och familj har samlats för att fira en tradition som de flesta hushåll också har, födelsedagar. För mig har alltid födelsedagskalas varit viktiga. Vem som än fyller år är de alltid lika viktiga, för att det är då alla personer som är viktiga för dig samlas och man kan umgås med alla samtidig. Att alla samlas är ganska ovanligt när man har en så stor familj som jag har.

Att ansiktsuttrycken är väldigt oförberedda ger fotot en charm. Kameran har verkligen fångat ett ögonblick värt att minnas. Fotot ser extra spökligt ut för att det ser ut som om det verkligen händer, att människorna lever i fotot. Men en sak som jag inte kan sluta tänka på: varför är det ingen som ler på bilden? Var de inte lyckliga och glada under det "härliga" födelsedagskalaset, eller hade det kanske hänt något precis innan fotot blev taget? En olycka, en konflikt, eller något annat som kan förstöra en sådan speciell kväll? Vad är det som oroar den andra kvinnan från vänster, vad är det hon ser? Det är något man kan grubbla och undra över hur länge som helst…





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: