Sommarjobb: Pengar och tristess, men kanske lite kunskap och glädje också!




Sommarjobb.

Många får dåligt samvete eller känner att suck-reflexen slås på när ämnet kommer upp. Om man inte har ett sommarjobb är det jobbigt och har man ett är det också lite jobbigt. För det flesta sommarjobb är ju inte så himla roliga. Mycket kanske just eftersom jobbet utförs på sommaren. På sommaren när man helst vill vara ute i solen på en picknick-filt, gärna utbredd nära havet. Inte packa varor på en matvaruaffär eller servera glass till turister.

Men många av oss vill ju ändå ha lite extrapengar. Vi vill resa, köpa saker eller spara till framtida äventyr, och då är det ju nästan ett måste att ha ett jobb under några veckor av det där underbara sommarlovet, även fast det just då känns ganska hårt.

Jag tror att det gäller att hitta något att spara till, hitta en anledning till varför man arbetar.

Själv jobbar jag självklart för pengarna. Men inte bara för att få ett lönebesked i slutet av varje månad, jag jobbar också för att det ger erfarenhet. Har man ett jobb med lite ansvar så lär man sig också att lita på sig själv i olika situationer. Sen kan det ju faktiskt bli lite roligt också om du har tur!

Glöm bara inte att precis som gubbarna på Börjes Herrekipering ha lite semester, sommaren är ju ändå något av det bästa som finns, och det vore synd om du helt missar den!

Skylten hängde uppe några fina somrar kring 1970.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: