Tema vårkänslor: Sommarplågor
När det är vår känner man hur hela kroppen blir varm och man känner sig mysig. För mig är våren framme när man känner lukten av tall, kåda och hör talgoxens sång. Men det är även på våren som de första sommarplågorna brukar komma. Det kan vara en låt från melodifestivalen eller en låt som man hatar och bara hoppas på att den ska glömmas bort av samhället. En sommarplåga är en poplåt som har sin största popularitet på sommaren och den kommer ut i sen vår (typ maj). Låten är oftast en singel och spelas på väldigt många radiostationer i hela landet.

Det ni ser på bilden är en radiogrammofon från Phillips som var Ingemars födelsedagspresent när han fyllde 15 år. Den ser nästan ut som en bänk med inbyggd radio, ganska praktiskt faktiskt. Denna radiogrammofon har förmodligen spelat en hel del sommarplågor från 1973 och framåt. 1973 var årets sommarplåga "Hooked on a feeling" av Björn Skifs & Blåblus, det blev en hit eftersom många fortfarande lyssnar på låten ibland: http://www.youtube.com/watch?v=kEwNOWUA4yo

I år kan vi ju bara hoppas på att det blir några riktigt härliga sommarplågor och att det blir mer ett nöje än en plåga att lyssna på dem hela sommaren. Ha det bra!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: