Artificiellt: Konstgjort blir verkligt

 

Något artificiellt är inte svårt att hitta i vår vardag. Idag är det inte svårt att hitta en leksakshäst som inte liknar en riktig häst - 1950 fick man dock nöja sig med en häst som syntes att den var artificiell.

Om man vill ha en skidbacke nära stadens centrum är det något som kan fixas. I Stockholm finns det flera konstgjorda skidbackar nära staden för att spara på transportkostnader. I dagens samhälle finns det exempelvis artificiella organ, träd, blommor och husdjur.

Detta är en trähäst som har handtag fäst i huvudet, påmålade ögon, ögonbryn samt mun. Det var en pojke som heter Klas Lindh i Oxelösund som lekte med denna när han var ett år gammal 1950. Idag skulle en ettåring förmodligen sitta med sin förälders surfplatta och spela spel på den istället för att leka med en trähäst. Eftersom jag också växte upp under den tiden då man fortfarande lekte känner jag att de som är födda nyligen kommer missa en stor del av en härlig barndom och för de barnen i framtiden kommer allt mer vara artificiellt i deras barndom, såsom träd.

Vad är då bäst, något äkta eller artificiellt? Min egna åsikt om detta är att lagom om båda är bäst!

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: