Förgänglighet: Vad består?

 


I en tid där hus byggs för att hålla i 50 år, där elektronik är gjort för att gå sönder, där det mesta består av plast som långsamt förmultnar, kan frågan vad består? vara aktuell.


Vad kommer vi att lämnar för spår efter oss? Vad lämnar du för spår efter dig? Teknik är kanske dagens största kunskapsbärare men datorer eller telefoner blir samtidigt inaktuella snabbt. De går sönder eller blir omöjliga att utvinna information ifrån. Är det någon av er som har en diskettläsare hemma? Eller en VHS-spelare? Ja, ni fattar vad jag menar.


Teknikens förgänglighet får mig att tro att vi i framtiden inte kommer lämna lika mycket fysiska spår efter oss.  Kanske kommer vi istället att lämna virtuella spår. Någon gång i framtiden skulle en forskare kunna studera din blogg, din spotifylista eller en kommentar på Facebook. Nätet, världens största museum.


Om du verkligen vill lämna ett fysiskt spår efter dig, föreslår jag att du låter det sjunka till havsbotten. Många föremål förvaras nämligen bättre i vatten. Ett exempel är denna vinflaska. Den sjönk med ett skepp i östersjön någon gång på medeltiden. Vinet är borta men flaskan består. Om du vill undslippa förgänglighetens klor är därför mitt bästa tips att du gömmer dig på havets botten.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: