Lager: Av tid

 

Förändras världen som snabbast under just denna tidsålder?

Man tycker ju att med den, till största delen, samhörighet vi har uppnått på jorden och med all vetskap om hur saker och ting fungerar och används så borde ju nu vara den tid där flest händelser har skett.

 

Vi har bilar och vi har datorer. Mikrovågsugnar och kärnfysik. Vår tid är högteknologisk.

 

Allt vad man använde sig av i samhället förr i tiden, bara ett par hundra år tillbaka rymmer knappa bekvämligheter.  Till ytan kan man tycka att inte mycket alls var blev åstadkommit på tiden innan vår.

 

Vad jag tror är att folk om hundra, tvåhundra år kommer att kolla tillbaka på vår tid och inte se fler uppfinningar än vad tidigare århundranden har frambringat. De kommer se sin tid som den så nära utopiska världen vad gäller utveckling av teknologi och vetskap. För dem kommer fler paralleller dras mellan hur vi nu lever och hur man levde för ett par hundra år sedan än vad vi kan göra idag. Om det stämmer eller ej återstår att se. Mycket väl kan det vara så att det är början på 1900-talet fram tills nu som är den tid då händelserna var som flest på vårat jordklot.

 

Bilden föreställer spillror av kotänder hittade på Skavstaområdet. Det är precis i trakten av var den gård jag bor på finns. Hur gamla tänderna är vet jag inte, men jag vet att likadana bitar av kotänder kommer att kunna hittas på min gård om hundra år. Kanske hittas dem i ett århundrande då djur inte används för att utvinna t.ex. mjölk. Vad drar dem i så fall för slutsats om hur vi levde jämfört med tidigare generationer vad gäller just denna aspekt?

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: