Lager: Jord och smuts kan visa underbara tingNär jag såg dessa små knappar i olika färger så tänkte jag att hur många lager av smuts och jord behövdes inte skrapas och putsas bort för att man faktiskt skulle kunna se dessa små knappar?  Det fick mig och tänka på hur mycket jobb det faktiskt läggs ner för att få fram alla dessa föremål som legat nergrävda under jorden i så många år, som sedan ska visas för folk i olika slags samlingar eller sparas till framtiden. Hur lång tid det tar att skrapa bort all jord och all smuts för att man ska kunna se föremålet.

Det finns ju så mycket som vi ännu inte hittat, som ligger där under lager av lager av jord. Som måste putsat och slipas för att få fram former och färger. För att få fram minsta lilla detalj som är kvar efter så många år under jorden. Det är lite intressant att tänka på, vad som faktiskt kan finnas där under från förr som vi inte ännu sett. Nog för att vi hittat otroligt mycket saker utav våra arkeologer men tänk hur mycket som faktiskt kan finnas kvar. Som vi missat eller råkat kasta bort.

Det var rätt intressant att se så många föremål som legat nergrävda och se hur de faktiskt är lika hållbara idag, att de har samma former och skepnader fortfarande. Efter lite av skrapning av jord och smuts. Häftigt hur det faktiskt går att bevara något så uråldrigt.

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: