Bokstav: En underbar filur

 

Kommunikation finns överallt även fast vi inte tänker på det; skyltar, mobiltelefoner, radion och mycket annat. Det går förmodligen inte en dag förbi utan att man läser något, utan läskunniga skulle jag exempelvis inte sitta och skriva just nu.

Utan bokstäver skulle vårt samhälle se helt annorlunda ut. Tänk dig ett samhälle där det inte finns några skyltar som säger till dig "Här är det rea!", "under konstruktion" eller "STOP". Ett samhälle där du inte kan ha en telefon att sms:a med eftersom det inte finns några bokstäver, eller ett internet som du kan söka på, inga böcker att läsa ur, ingen kunskap, INGENTING!

Jag tror vi inte uppskattar dessa underbara filurer som bildar ord som vi sedan kan läsa och känna många känslor kring. Vi kan gråta av något vi läser, vi kan skratta, vi kan hata och allt detta på grund av konstiga former som skapar ord som sedan skapar meningar som vi sedan läser. Jag kan nog med säkerhet säga att bokstäver är en utav dem bästa och mest revolutionerande ting som någonsin hänt människan.

På bilden är en kartong med 36 stycken fack, med bokstäver från A-Ö. Dessa bokstäver i vit eller gul plast har varit fästa på en informationsskylt som användes för kommunikation. Kanske var det en Stopp-skylt, eller en skylt som endast sa att något låg någonstans ditåt, eller kanske att en olycka hade hänt. Mycket kan beskrivas genom bilder så om våra kära bokstäver aldrig funnits så hade beskrivningarna av olika händelser säkerligen varit genom bilder, och även fast en bild kan säga mer än tusen ord kan två tusen ord säga mer än en bild.

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: