Konspirationsteorier: Oändligt med härligt material

 

 En stunds googlande förelåg denna text, för vilka härliga konspirationsteorier finns det egentligen där ute? Internet gjorde mig verkligen inte besviken.

 

Klassikern "area 51", USAs topphemliga UFO arbete. De ålderdomliga, Illuminati, godtemplare, tempelriddarna och assasinos. Att Obama är tillsatt av Gaddafi för att tjäna som den första muslimska amerikanska presidenten. Mängden av teorier kring Palme-mordet, som att en liten klick högt uppsatta poliser skulle ligga bakom hela alltet. Att månlandnigarna bara är inspelade i en studio och aldrig ägt rum och så min favorit, hämtad direkt från Flashback, att estniska vargar varje år inplanteras i de värmländska skogarna. Jägare mutas, journalisterna har slutit en hemlig pakt om att inte skruva ett ord om saken och att "vargmannens" hemliga testamente med en full utsago om sanningen  ligger i ett bankfack och väntar tills tiden är mogen. Bara älskar sånt, fixa idéer!

 

Kvinnan på bilden har egentligen aldrig funnits. Likt många (säkert de allra flesta) är hon inte på riktigt.

 

Hon är en karraktär hämtad ur Gösta Berlings saga. Tavlan hängde vid sidan av en spegel någon gång kring 1930. Jag tror att hennes ögon kan ha sett teorier bildas och planer smidas.

 

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: