Vi överlevde! : Sista utvägen-piller?

 
 

Om detta inlägg visas och ni läser detta så får vi hurra lite, eftersom vi faktiskt överlevde. Så hurra. Jorden gick alltså inte under. Och jag får ta studenten och får leva resten av mitt liv levande. 

 

Jag läser för tillfället en kurs som heter Expo, som går ut på att göra utställningar. Vi har under hösten hållit på med en utställning som passar detta tema utmärkt, nämligen ”Jordens undergång”. Vi har skrivit egna tidningsartiklar, gjort löpsedlar, designat bars och överlevnadskit, spelat in en ”videologg” och även utformat layout till tre olika pillerburkar.

 

Jag och en klasskompis har haft ansvaret för dessa pillerburkar. Vi valde att designa tre olika etiketter till tre olika ”pillerburkar”. Ja, självklart gjorde vi ju inga piller på riktigt, utan vi utformade layouten på etiketterna och satte fast på dem en tom tuggummiburk och la ner makaroner. Med själva idén var rolig att försöka utföra. ”Sista utvägen-piller” var en av dem, som då skulle ge dig en möjlighet till en sista utväg när jorden gick under. Som gjorde att du dog direkt, smärtfritt. Vi fick alltså försöka komma på allting själva, och det kändes lite knäppt att googla efter en massa giftiga medicinska termer som vi kunde skriva under ”ingredienser” på etiketten. Som var livsfarliga och gjorde att du dog.

 

”Livsfarligt att förtära” står det på etiketten på denna burk. Rödmärkt. Det var det som direkt fick mig att tänka på våra Sista utvägen-piller. Detta är dock navelpuder, som används till inget mindre än navelvård, vad nu det innebär. Det innehåller xebionol och jag tror det användes av barnmorskor. 

 

Om vårt påhittade piller fanns på riktigt, och om jorden faktiskt skulle ha gått under, så skulle jag nog använt det. Skulle du?

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: