Vi överlevde! : UFO-kulter och kalendrar

 

Det känns lite som ett spel, alla dessa profetior om världens undergång. Ett spel om vår överlevnad. Vi drar i spaken och får se vad som händer – kommer vi att överleva även denna spelomgång?

 

21 december, 1954.

 

21 december, 2012.

 

Tja, inom området ”världsapokalypser” så är tydligen den 21 december ett riktigt poppis datum.

 

En UFO-kult vid namn the Brotherhood of the Seven Rays hävdade att världen skulle möta sitt slut den 21 december 1954. Det var kultens ledare Dorothy Martin som påstod att hon fått ett meddelande om detta från den fiktiva planeten Clarion, meddelandet avslöjade att det innan gryningen denna tisdag skulle komma en gigantisk flod och världen skulle gå under.

 

Något som tydligen inte inträffade. För en fiktiv planet är tydligen inte en trovärdig källa.

 

Och sen var det dags igen, nu ska världen gå under samma datum – 58 år senare. En gammal kalender tar slut, vilket innebär att världen kommer att gå under. Låter ju rimligt, eller hur? När min kalender tar slut så köper jag en ny, 2012 blir till 2013. När mayaindianernas kalender tar slut påbörjar de en ny, baktun nummer 13 (= en stor årscykel på 1 872 000 dygn) ger plats för baktun nummer 14.

 

Och uppenbarligen, eftersom du läser detta inlägg, så inträffade inte den här världsapokalypsen heller. Vi överlevde!

 

Jag måste ju säga att efter alla dessa profetior om världens undergång så börjar pratet att kännas lite utdraget, som ett skämt man redan hört åtskilliga gånger.

 

Det är som att dra i en enarmad bandit och aldrig vinna, om världens undergång är spelautomatens vinst.

 

(Denna spelautomat beslag togs av polisen från en klubb i Eskilstuna då det förekom illegal bookmaking, jag har inte hört något huruvida den har kontroll över världens undergång.)

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: