När jag flyttar hemifrån: Soldater och svanar

 

När jag flyttar hemifrån ska jag ha tavlor överallt.

 

Eller ja, de ska sitta på väggarna så klart. Och de ska inte vara så många att man blir snurrig då man inte vet var man ska låta blicken vila. Men många ska dem vara alla fall; mina tavlor.

 

Jag inte artistisk av mig, att måla ett rakt streck är för mig en riktig prestation och att få två färger att på ett naturligt sätt övergå från den ena till den andra är något jag bara kan drömma om att förverkliga i en bild målad av moi. Men jag gillar sånt där ändå; målningar, tavlor och fotografier. Det är vackert och bland det bästa jag vet. Det är sånt jag vill ska täcka mina väggar.

 

Och när man flyttar hemifrån kan man verkligen göra precis hur man vill. Vill man att tavlorna ska hänga på snedden så som den här planschen gör, ja då får dem minsann göra det. Planschen är förövrigt en gåva till Stina Palmberg-Eriksson från 2004 års föreskoleklass på Oppgården. Motiven på planschen kommer ifrån Nyköpings historia och visar både slottet och vallgraven, hertig Karl och hans drottningar och så givetvis en del coola soldater och svanar.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: