Trender: Betty Spagetti

 

McDonald’s. Färgglada kläder. Betty Spaghetti.

 

Snabbmat. Träning. Leksaker.

 

Där har vi tre trender som direkt dök upp i mitt huvud när jag såg den här dockan stå på en hylla inne på magasinet, det och en gnutta nostalgi.

 

För er som inte har barn eller barnbarn som tillhör ”Betty Spaghetti”-generationen eller som själva tillhör den så kan jag till att börja med informera er om att Betty – eller Zoe som givaren Hanna döpte sin docka till – och hennes följeslagare var gåvor man fick med sin Happy Meal från McDonald’s för sisådär en tolv år sedan. Om man inte hellre ville ha en Action-Man, förstås.

 

Att äta mycket snabbmat kan man väl säga har blivit lite av en trend, kinakartonger likt de man ser i hemmen i våra kära tv-apparater lockar och i kombination med våra allt stressigare liv så är det väl självklart att denna snabbmatstrend skulle bli ett faktum.

 

Zoes kläder får mig även att tänka på träning och hypen – trenden – som växt fram kring denna typ av aktiviteter på sistone, för träna är något man helt plötsligt ska göra. Och gärna med neonfärgade kläder eller skor också.

 

Och så slutligen leksaker. Är inte McDonald’s leksakerna i sig utmärkta exempel för dessa trender, för när Betty Spagettisarna var populära då var det de som utgjorde gåvorna i din Happy Meal medan det i skrivandets stund tydligen är Fåret Shaun som gäller. Jag ska vara ärlig, jag hänger inte alls med i leksakstrenderna så jag vet inte vem Fåret Shaun är och kan inte bedöma om han/hon/hen ens är populär, eller trendig, men jag litar på McDonald’s för de hade rätt när jag var i leksaksåldern.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: