Trender: Converse och skinnjacka?

”Har du sett den där tjejen med svart skinnjacka, svarta jeans och vita converse?” är en mening jag har hört lite ironiskt från lite olika håll här i Nyköping. Och grejen är att det faktiskt stämmer. Det är en trend här, att ha svart skinnjacka, svarta stuprörsjeans och vita slitna converse. Jag vet inte hur många tjejer som går runt så, inklusive mig själv vissa gånger. Jag tycker det är lite roligt ändå, hur lika vi är utan att man tänker på det. Att vi skapar trender genom att ha likadan färg på jeans, jacka och skor. Samtidigt lite tråkigt med tanke på hur lika vi faktiskt blir. Jag vet att jag ibland har trott mig se min syster på stan vissa gånger, när det visats sig vara någon helt annan – med likadan jacka och likadana skor.

 

När det kommer till trender så är det ju så att de allra flesta börjar med samma sak när det väl sker. Jag kommer ihåg att hur många som helst färgade håret rött för ett år sedan, och när alla dessa fjällräven-jackor var populära så var det hur många som helst som gick runt i dem. Det är lite kul att se hur mycket vi trendar kläder och dylikt faktiskt, och att det kan försvinna lika snabbt som det kommer. Kan inte låta bli att undra vad nästa trend blir.

 

Dessa söta vita mockakängor från 1910-talet tillverkades av Bendix AB, och jag tror absolut dessa skor kan ha varit en trend bland barnen på den tiden, så fina som de är.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: