Zombies: Lik-Brud

 
 

Den 11 juli 1953 struttar en blivande brud från bilen in till sin klädkammare där alla hennes väninnor och brudtärnor väntar. Hon kommer in i kammaren och alla hennes vänner välkomnar henne i deras vackraste klänningar. Hennes brudklänning hänger på skyltdockan. En brudklänning av vit hålmönstrad nylon med tillhörande vit underklänning, lång ärm och rundad nervikskrage. Brudtärnorna hjälper den blivande bruden i klänningen. De drar upp dragkedjan i vänster sida och knäpper alla 24 klädda knappar i ryggen samt de tre klädda knapparna i ärmens nederkant. Hon tittar i spegeln och känner sig vackrast i världen. Hennes mor kommer in i kammaren och meddelar att det är dags att färdas till Svartrå kyrka i Ullared. Hon kommer fram till kyrkan och kommer in genom portarna, där ser hon sin blivande man, Lennart Jansson och hon fylls av glädje. När hon går nedför altaret och märker att något är fel på den mannen hon älskar, men ignorerar felet på grund av känslan av extas. När prästen frågar henne i sluddrig röst "Inga Karlsson, tager du denna Lennart Jansson att bli din äkta make och älska honom i nöd och lust?" slänger sig Lennart över henne och börjar käka av hennes ben. Världen svajar och Inga förstår inte vad som händer. Det blir svart.


Inga vaknar och tittar på sig själv, hennes fina klänning är täckt av blod. Hon tittar upp och ser sin make stirra på henne med blod runt munnen. Hon försöker tala men obegripliga ljud kommer endast ut. Hennes make tar hennes hand och kysser sedan hennes kalla, döda läppar och Ingas hjärta som brukade slå så snabbt när Lennart gjorde detta står helt stilla. Det slår sedan Inga att hon, som en gång var levande, nu är död men fast i de levandes värld.

 

 
P.s Klänningen hänger i Sörmlands museums föremålsmagasin. Hur bröllopet egentligen gick till får ni fantisera om själva!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: