Gul: EN GUL FLASKA TILL ETT GULT TEMA

 

“Yellow is commonly associated with gold, sunshine, reason, optimism and pleasure, but also with envy, jealousy and betrayal.”

 

Wikipedia har en del att säga om färgen gul. Det är en färg som man vanligtvis förknippar med guld, solsken, förnuft, optimism och glädje samtidigt som man associerar den med avund, svartsjuka och svek. Det finns alltså både gott och ont med färgen gul, precis som med allt annat i livet.

 

“Yellow is the colour that divides edible snow from non-edible snow.”

 

Urban Dictionary har en annan lite härligare definition av färgen gul, nämligen att det är den färg som skiljer den ätbara snön från den oätliga. Och det är ju sant samtidigt som det är passande för dessa tider (eller när det här inlägget publiceras så är snön kanske borta, vem vet vad väderguden har i tankarna) då snön ligger så fint på marken och spåren efter användarna av detta hund- och kattschampoo syns klart och tydligt. Så kom ihåg, ät inte snö med färgen gul!

 

Definitioner åsido så är gul en färg som många inte tycker speciellt mycket om, och jag är en av dem. Det är en färg som stundvis kan göra så att det sticks i ögonen och man vill inget annat än att få titta bort. Men gult är också färgen på de taxibilar som fyller gatorna i världens mest omtyckta metropol, det är färgen på min favoritfrukt och det är en del av den där underbara processen när man förbereder en resa. New York, mango och pengaväxling har alltså en sak gemensamt och det är färgen gul, så därför tycker jag att färgen gul är helt okej trotsallt.

 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: