Gul: Gult är inte fult!

 
Solens strålar, den vackra påskliljan, mina skor och den fina ringen på bilden funnen av Ivar Schnell 1956 har alla den fina och uppiggande färgen gul.

Färgen gul stimulerar både den gröna och den röda färgen i näthinnan och är en av primärfärgerna, den symboliserar även solsken och uppfattas som uttryckande optimism, upplysning, glädje, lycka, intellekt och energi. En gul person är en person som har en positiv livssyn, är flexibel och nyfiken. Det är en person som ofta nickar engagerat när någon annan berättar eller pratar om något och är bra på att se och bekräfta andra. Gula personer föredrar även att arbeta med andra människor som gärna är positiva. Färgen gul är alltså inte något negativt utan något man ska sträva efter om man vill uppnå dessa kvalitéer som jag anser är väldigt positiva och bra kvalitéer. Jag ska från och med nu sträva efter att bli mer gul och se saker och ting ur en mer optimistisk synvinkel, hur tänker du göra?

Detta är en guldring som saknar en fjärdedel och hittades i fyllnadsjord, vid schaktning framför västra längan under den stenlagda borggården vid Nyköpingshus. Det är en ring med två sammansatta, släta skenor på det bredaste stället. En ring jag önskar att jag funnit hel och bevarad så att jag själv skulle kunnat bära den, för den har verkligen en charm över sig och har en väldigt fin färg...
 


 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: