Om jag skulle sno något från magasinet: En flashig gammal grej

 
 

När jag blir stor vill jag bli ... en tjuv!

 

Eller med nutidens såväl komplicerade som specifika arbetstitlar så skulle tjuven nog inte tas seriöst. Kanske stöldspecialist, översterånare eller mästertjuv passar bättre. Eller jag borde kanske skippa allt det där och bara lägga till ett ”civil” framför istället, det verkar vara flashigt och respektgivande – liksom civilekonom, civilingenjör och, ja, numera även civiltjuven då. Perfekt, där har vi mitt framtida drömyrke!

 

Nej, nu är det ju inte så att jag vill bli någon slags tjuv – oavsett benämning – när jag blir stor (när det nu är, jag är 18 men känner mig allt ifrån stor, vuxen eller mogen). Men om jag vore tjuv för en dag, om jag skulle lite finurligt – och oerhört skickligt såklart – försvinna under radarn och sno ett föremål från föremålsarkivet då skulle det vara denna plåtkamera från början av 1900-talet.

 

Nu börjar det lysa en stor neonskylt med bokstäverna MOTIVERING.

 

Kameror är coola. Gamla saker är coola. En gammal kamera är supermegacool!

 

Hela grejen med att kunna fånga och föreviga ett ögonblick med en plåtburk är, enligt mig, ganska otroligt. Att man kunde göra det för över hundra år sedan är något som också är ganska otroligt. Fasen vad duktig människan både är och var, inser jag då.

 

Men det är inte bara uppfinningen kameran som är motivet till mitt val, det är inte bara uppfinningen kameran som är cool. Jag har en helt ytlig anledning bakom mitt val också. För har ni tittat ordentlig på bilden, tittat ordentligt på kameran? För denna läderklädda plåtkamera inte bara är utan ser även cool ut och den skulle gärna kunna få en hedersplats på någon hylla i mitt framtida hem.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: