Brev: Snacka om utveckling

 
På denna bild ser ni ett foto på Ruth och Karl Johan Nilsson när de gifter sig den 23 maj 1945. På bilden finns Karls Johan Nilssons tidningsurklipp, dagböcker, en kartbild ur hans almanacka, brev och de resväskor samlingen låg i då det skänktes till museet 2010.

Förr i tiden var det ju så man kommunicerade, genom brev. Då fanns inte sms, telefon-samtal eller mail. Utan då satte man sig vid köksbordet, tog papper och penna och började skriva för hand. Men det var ju faktiskt det enda sättet man hade för att kunna nå varandra och hålla kontakten med de som bodde en bra bit bort.

Det var så mycket mer personligt förr, enligt mig är det mycket finare att skicka ett handskrivet vykort än ett tråkigt mail med lite smilisar. Det går otroligt mycket snabbare att skicka iväg ett sms eller ringa ett enkelt samtal än att sätta sig ner och skriva ett brev för hand, köpa frimärken och sedan skicka det och hoppas att det kommer fram inom cirka 3 dagar.

Snacka om vilket utveckling som skett sedan dess, alla olika tekniska saker människan uppfunnit för att göra det så enkelt och snabbt för oss som möjligt. Allt för att vi ska slippa vänta, inte alls som förr. Snacka om utveckling från ett handskrivet brev till ett sms.

Här kan du läsa mer om Ruth och Karl-Johan.

 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: