Namn: Rätt kul

 

Om man ser ett namn utan att känna till personen som bär namnet kan man oftast inte vara hundra procent säker på att det är just en tjej som bär det typiska tjejnamnet eller tvärtom för killar. Det finns oftast minst en av det motsatta könet som bär just ditt namn, enligt flertalet populära namnstatistiksidor. Vad gäller namnet Nils så finns det hela fyra kvinnor i landet med det namnet.

 

Unisexnamn, d.v.s. namn som är vanligt hos både män och kvinnor, finns det en del av vilket gör det ännu svårare att tyda vilket kön personen har. Att vissa av dessa namn finns, t.ex. Alex och Kim, tror jag beror på influenser från andra länder där namnet antingen är ett tjej- eller killnamn. En annan anledning till att det finns namn för båda kön är för att det inte ska gå att döma efter kön, mindre förutfattade meningar som oftast kan ha fel.

 

Det vanligaste kvinnonamnet i Sverige, Maria, bärs av cirka 440 000 kvinnor och av så mycket som 628 män! Visserligen bärs namnet som mellannamn hos de flesta män, men det är ändå rätt fascinerande att det namn man trodde var ett typiskt tjej- eller killnamn också finns på motsatt sida.

 

Om man har lite fritid till övers så kan man även kolla hur många som bär superhjältenamn från serietidningar. Fantomen är det tillexempel tolv stycken personer i Sverige som heter. Tio stycken har namnet Batman.

 

Vilken peruk som ska sättas på perukstocken från givaren Louise är härmed oklart, även ifall det i det här fallet är så att givaren är en kvinna.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: