Avfall: Vinn igen

 

Om det går så gör det, du eller någon annan. Det har egentligen inte jättestor betydelse vad man återvinner utan att man gör det, om möjligt såklart. Man gör det bästa av situationen liksom. Det kan vara fråga om att värna om miljön då man gör bäst i att låta så lite avfall som möjligt hamna på fel ställen där det förstör. Det är ju också dumt att lämna t.ex. sopor och skräp till någon annan att ta hand om, ifall inget annat är överenskommet. Vid det här laget borde det ju vara så att de flesta människor håller koll på sina hushållssopor så därför ägnar jag denna kanske inte nya upplysningen men påminnelsen, till att säga att det finns så mycket annat att återvinna på olika sätt istället för att det efter första hand ska hamna på soptippen.

 

Kläder till exempel! Utmärkt att sälja vidare till en andra hand eller varför inte skänka till en organisation eller dylikt. Nya människor gläds åt de kläder du gillat men kanske växt ur eller tröttnat på. Förutom att andra blir nöjda så får ju även du betalt i antingen pengar eller tacksamhet.

 

Det finns otroligt mycket olika grejer som säljs på internet på olika sidor, varav mycket kan vara i gott skick. Att försöka sälja något som man inte själv skulle kunna tänka sig köpa är ju lite onödigt. Kanske du som läser skulle pröva att även handla något begagnat istället för det nyaste, lite bättre och mycket dyrare. Genom att göra detta hindrar man ju att grejerna inte blir avfall direkt. Ett exempel är det valda föremålet. En bägare förmodligen använt i kemin på Västra Skolan i Nyköping. Istället för att bli slängd så har den ju faktiskt återanvänts genom att få sin historia berättad via Sörmlands Museum. Schysst ju!

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: