Sociala medier: bra eller dåligt?

 


På bilden ser ni en manuell skrivmaskin i grönmålad metall. Skrivmaskinen gavs in till museet av försäkringskassan och tillverkaren är Olympia.

Nu kanske det verkar lite klyschigt att jag tar kort på en skrivmaskin när temat är sociala medier, men det är ju just det sociala medier handlar om. Skrivandet.

På ett eller annat sätt så skriver vi ju om eller i sociala medier hela tiden. Beroendet till alla dessa sociala medier, såsom Twitter, Instagram, bloggar, tidningar och framförallt Facebook har ökat i mängder om ni frågar mig. Man kan inte gå en dag utan att uppdatera Twitter, och på Instagram måste man ju gilla alla bilder, sen får vi ju inte glömma att hänga med bland alla statusar på facebook och alla nyhetsrubriker i tidningarna. Vi ungdomar sitter fastklistrade med mobilerna för att hela tiden hänga med i alla sociala medier.

De vuxna kollar nyheterna varje morgon till kaffet och bläddrar igenom veckans skandaler i skvallertidningarna. Vi alla är runt omkring sociala medier hela tiden, och vi är beroende vare sig vi vill det eller inte.

Jag om någon vet detta, jag skriver runt på dessa sociala medier dagligen och kan inte låta bli att kika in. Men och andra sidan så kanske inte detta beroende måste vara ett dåligt, för det är ju ändå så vi marknadsför oss på ett sätt. Det är ju så vi visar vilka vi är, så vi når ut med information. Det är ju så vi får reda på saker om varandra och omvärlden.

Även om detta blivit så stort runt om i världen och att fler och fler öppnar ögonen för just sociala medier idag så kanske det inte är ett så negativt beroende. Utan vi alla får en chans att skriva eller läsa om andra och deras sätt att leva.

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: