Tips på Halloween-utklädnad: en docka!

 
 

Nu vandrar vi in på vinden och drar fram dammiga, gamla lakan med urklippta hål, röda djävulshorn och masker som föreställer monster. Dörrklockan ringer och barn utklädda till pumpor och vampyrer står utanför och frågar, ”Bus eller godis?”. Det är äntligen den 31 oktober och olika halloween-kostymer ska sys eller köpas. För barn är det enkelt att bestämma sig för vad de ska vara under halloween eftersom deras fantasi flödar på ett sätt som vuxnas kanske inte gör. Därför tänker jag nu tipsa om några utklädnader för de vuxna som är osäkra på vad man kan vara. En klassiker är ju att klä sig som man gjorde för några årtal sedan, exempelvis en tant från 80-talet. En lite mer ovanlig utklädnad är en svartvit människa, då använder man sig av svartvita kläder och målar ansikte och kropp med en grå färg och voila, du ser ut som om du är i gråskala.

 

Själv skulle jag välja något helt annat, jag skulle vara en docka! Om du ska klä ut dig till docka kan du både vara tjej och kille, det är bara kläderna som skiljer sig men inte sminkningen. Det viktigaste är nog en söt klänning, eller en helsvart klädsel, sedan att två svarta sträck går från mungiporna till käken så blir det mycket tydligt att du är just en docka.

 

En flickklänning i vitt med blå prickar är enligt mig den perfekta dockklänningen. Dock är ju just denna klänning i helt fel storlek för mig. Den syddes 1890 och är i bomull och ylle och användes av Hélène Åkerhielm. Under 1890-talet gick man klädd i klänningar som denna och idag kan man endast tänka sig använda den som utklädnad, därför skulle denna klänning även kunna användas till att klä ut sig som en person från 1890-talet. Idag är dock denna flickklänning i mindre bra kvalité då den har många små insektshål, är mycket fläckig och har en solkig halsspets. Klänningen har även fler defekter idag och är väl varför den lämnades in till museet 1989 – den har klätt tillräckligt många flickor och ska nu få vila på Raspen.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: