Tips på Halloween-utklädnad: EN LÄSKIG FÄRGBOMB

 

Askungen i all ära men till den läskigaste högtiden av dem alla, Halloween, så finns det två karaktärer som jag anser passar mycket bättre att klä ut sig till. Kan ni gissa vilka?

 

Det är inte den elaka styvmodern (där elak är ekvivalent med äckligt otäck ur barnaögon).

Det är inte den charmiga prinsen (som gör alla ungmör lite förexalterade).

Det är inte dem söta mössen (gnagar-fobi någon?).

 

Nej, ur mina ögon är de läskigaste karaktärerna i den här folkkära sagan Askungens färgbomber till styvsystrar; Gabriella och Petronella. De är bortskämda, ytliga och fyllda åt alla håll och kanter av avundsjuka. Deras gener talar visserligen emot dem redan från början, det är ju trots allt den elaka styvmodern och inte den goda gudmodern som är deras mor, men usch, fy, tvi och blä vilka hemska människor. Och är det inte rätt läskigt att tänka på att det faktiskt finns Gabriellor och Petronellor där ute i världen?

 

Så, klä ut dig till Gabriella eller Petronella för att vara riktigt läskig under Halloween! Denna utklädnad är faktiskt inte speciellt svår – du behöver inte ens någon pumpavagn! –, du behöver bara en riktigt färgstark klänning, typ som den ni ser på bilden. En grön sidenklänning som denna skulle vara alldeles perfekt för den här utklädnaden!

 

Klänningen består av två delar, vilket medförde att det krävdes tre bloggare för att fotografera den i sin helhet. Givaren av denna gröna klädsel var Ann-Marie de Dardel och nedanstående paragraf är från det brev som medföljde hennes tre koffertar med kläder när de gavs till museet 1967.

 

Härmed översändes de 3 nycklar som tillhör koffertarna som just avhämtas f.v.bef. till Nyköping. (Koffertarna ska givetvis inte returneras). Damerna som burit dessa kläder voro födda 1834, 1863 resp. 1886. I varm förhoppning att kläderna kan vara till glädje för museet och dess besökare sänder jag mina hjärtliga hälsningar.

 

Hjärtliga hälsningar till dig också, Ann-Marie, för kläderna visade sig vara till glädje för mig!

 

 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: