Hej och hejdå: Något helt slumpmässigt

 

När jag vandrade omkring runt i hela Raspen blev jag mer och mer ledsen när jag letade efter ett föremål till temat "Hej och hej då". De kollegor man haft nu i två år, skrattat med, ätit mellanmål med och funderat med ska nu ut i de vuxnas värld och lämna oss.

Jag blir ledsen över detta men även för att det endast är ett år kvar och sedan ska jag lämna detta underbara jobb också. Så när jag vandrade omkring i Raspen med mina dystra tankar så hittade jag något som muntrade upp mig. Det var en grönmålad krokodil, en leksak som hade gula ovala hjul som fungerade som ben när krokodilen körs framåt. Aldrig hade jag sett en sådan leksak och den gjorde så att jag skrattade rakt ut för att den var så speciell. Denna leksak gjorde så att jag, istället för att vara ledsen över att det snart är slut för mig också, bli glad och lycklig över att jag har ett år till, med nya härliga bloggare att skratta, äta mellanmål, och fundera med. Tack Rebecca, Lina, Sara och Alexandra för denna tid.

Och tillbaka till den grönmålade krokodilen! Denna krokodil är från Klockbergets förskola och Klockbergets förskola uppkom tack vare Astrid Stolts engagemang, förskolan öppnades 1954 och var Nyköpings första kommunala daghem. Astrid Stolt ville att kommunen skulle starta en barnkrubba för de ensamma mödrar som inte hade någonstans att göra av sina barn. Man skulle ju kunna säga att Astrid lyckades då dagiset fortfarande har öppet.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: