Pranks: Roligast på skärmen

 

Pranks, eller spratt, sätter alltid fart på vardagen. Dessa är nödvändiga för att få en levande vardag i en miljö som är den samma dag och ut. De är viktiga för att humöret på personer ska kunna hållas uppe. Det är dock främst personen som har skapat sprattet som kan njuta av det roliga, likaså kan åskådare men den som utsätts tycker så klart inte alltid att det är lika uppskattat. Pranks är därför bättre att kolla på, på internet eller tv.

 

Det är bättre att uppskatta pranks framför skärmen då man slipper utsätta andra för obekvämheter och dessutom minskar risken för att själv utsättas för ett skoj. Variationen på videoklipp är stort och antalet pranks med, vad man skulle kunna kalla, bra kvalitet är stort. Det är pranks där mycket planering, jobb och pengar lagts ned, något som inte skulle vara lönt eller klokt att göra själv.

 

En favorit är serien Prank War, av Youtube-kanalen CollegeHumor, där kompisarna Streeter och Amir utför välplanerade pranks på varandra, vissa som slutar med förödmjukelse eller ett brustet förhållande men som samtidigt drar vännerna närmare varandra och nya pranks uppstår. Något som är tämligen relevant på Youtube just nu är inspelade aprilskämt som verkligen har lyckats, de flesta mycket roliga att kolla på.

 

På bilden är en TV-apparat från Bang Olufsen, 1963. Svartvit bild ger den och innehades av familjen Svensson från 1969 fram tills 1975 då en färg-TV tog över i deras lägenhet i Nyköping. Under den tiden är det föga troligt att många pranks visades i rutan. Desto troligare att det kom upp ett eller annat då Tv:n 1990 flyttades till dotterns studentbostad.    

 

 
 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: