Pranks: Som receptkort

 

Sätta gladpack över toalettsitsen.

En bit tejp på vattenkranen.

Ett mynt fastlimmat på trottoaren.

 

Det finns en rad klassiska, enkla pranks – eller busstreck, practial jokes, vad man nu vill kalla dem – men det finns också pranks som är långt ifrån de tidigare nämnda adjektiven. De är personliga och otroligt genomtänkta, någonting som jag själv aldrig skulle klara av att genomföra, här behövs det passion.

 

För oss som är allt ifrån påhittiga när det kommer till pranks, men som ändå vill skoja med folk och få ett gott skratt, vore det dock bra om det fanns en låda fylld med pranks där det bara var att bläddra tills man hitta ett som passar. Att det sedan bara var att följa instruktionerna på lappen för att få fram det där efterlängtade skrattet, utan att själv riktigt behöva ta del av tankeprocessen bakom det hela. För oss som är lite smålata, ni vet. 

 

Den här lilla idén får mig direkt att tänka på instruktioner till laborationer, men också på recept.

 

På 1970-talet gav receptklubben Mästerkocken ut ett stort antal receptkort. I plastlådan på bilden finns de samlade, tillsammans med enstaka kort från annat håll, och här kan du hitta recept på bland annat ”Grillgräddad champinjonsmörgås” och ”Gryträtt med spännande tillbehör”. Det är bara att bläddra bland recepten till du hittar det som passar.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: