Spaning: En vår utav återinträdande

 

 

Med en vår utav jubileum och comebacks kommer gammal musik på nytt upp som högaktuellt i medier och på musiktjänster. Ju äldre banden är desto större plats tar nyheten.

 

Det band som ligger högst i relevans i Sverige bör vara The Rolling Stones som i sommar gör ett stopp i Sverige under deras europaturné. I det statuerandet är jag dock jävig då jag ska dit och lyssna, på ett band som 2012 firade 50 år.

 

Ett annat band som firade 50 år sedan sitt genombrott i USA är brittiska The Beatles som vars nu levande medlemmar, Paul McCartney och Ringo Starr, fångade världens uppmärksamhet med en hyllningskonsert med många olika artister å Beatles ära.

 

Listan på ånyo aktuella band och artister kan göras lång, världen firar rapartisten Nas 20 år gamla debutalbum Illmatic och sörjer samtidigt Nirvanas Kurt Cobain som för 20 år begick självmord.

 

Legendariska artisters liv återspeglas extra mycket denna vår och med avseende på det passar det bra med en bild som återspeglar en del utav Sörmlands Museums samling av speglar. Den stora spegeln kom i museets ägo genom en gåva 1952 i samband med invigningen av Gästabudssalen.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: