Tv-serietips: Monty Python’s Flying Circus(sssss)


 

Det finns en hel djungel av TV-serier att följa och många av dem är bra. Jag själv är inte regelbundet en hängiven följare av TV-serier men jag har följt ett fåtal. Några har jag under en period riktigt fastnad i men det är inte de fängslade serierna som jag håller av mest. Jag gillar mer serier som bjuder på fristående avsnitt som tåls att titta på fler än en gång. Det är sådana TV-serier som räcker längst tid och ger mest nöja utan att kräva mycket tid.

 

TV-serien jag vill tipsa om är ett gammalt och mycket välkänt program som sändes mellan 1969 och 1974. TV-serien heter Monty Python’s Flying Circus och är skapad av humorgruppen Monty Python. Jag vill kalla dem genier, även fast jag inte är insatt nog att veta betydelsen för deras samtid och framtid som de har skapat med deras sätt av humor, och många säger att vad de har gjort för komedin kan jämföras med vad The Beatles gjorde för musiken.

 

Varje program består av olika sketcher som varar i några minuter och som oftast växlas av med korta animerade avsnitt. De har som koncept att inte avsluta varje sketch med en punchline utan går istället vidare till nästa sketch. Det behövs inte någon punchline i deras sketcher då de oftast är roliga rakt igenom och om det råkar bli för löjligt avslutas istället sketchen med en uniformerad polis som ska tillrättavisa hur t.ex. en sketch ska byggas upp.

 

Det är en mycket rolig serie och den bjuder på många klassiska sketcher som går att se om och om igen. På bilden är en receptur som använts av Apoteket i Björkvik och som sedan skänkts till Sörmlands Museum av Apoteksbolaget genom Margareta Rosenlind. Recepturen har många låder men det skulle krävas ett tiotal till recepturer för att få plats med Monty Pythons alla roliga sketcher.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: