Min förening: Scoutglädje

 

I den mörkaste årstiden av de alla kunde man helgen 15-16 november se ett gäng med glada filurer som tog sig fram längs vägarna i närområdena av Blacksta. Det som var utmärkande var att alla bar tunga vandringsryggsäckar och att alla verkade ta i ifrån tårna med diverse sånger av olika slag. Man frågade sig ”hade typerna sovit i skogen”!?


Ja. Typerna hade sovit i skogen. I vindskydd och tält. Typerna hade lagat mat över öppen eld och njutit av det. Typerna var scouter.


Scouting är att lära sig leva. Att lära sig att ta hand om sig själv och andra när det inte finns något hotell att ta in på. Scouting är att träffa nya människor och skaffa sig vänner. Det är att sitta vid en eld och sjunga och spela. Det är alltid någon som har med sig instrument på scoutläger och hajker. Jag har aldrig stött på någon med fiol tror jag men det finns säkert otaliga.


Den här fiolen var en gång Hillvids. Hon kom från Oxelösund och vem vet, kanske var hon scout. Troligen inte men det är i alla fall värt att hoppas lite smyg.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: