Min förening: Vilse i civilsamhället

 

Jag sitter på många stolar just nu och har väl egentligen gjort det sedan jag ramlade in i den underbara röra som brukar kallas civilsamhället. Idag är jag engagerad i Nyköpings Ungdomsfullmäktige, Sveriges Ungdomsråd och Ungdom Mot Rasism, jag sitter helt enkelt på många stolar.

 

Den stol som jag tänkte börja med att berätta om kan ni se på bilden. Stolen är tillverkad 1940 av NK:s verkstäder i Nyköping. Den är designad av Elias Svedberg. Trivastolarna som de kallas var de första som såldes i ”platta paket” köparna i detta fall Karl Axel Wall från Oxelösund fick sedan montera stolarna själv.

 

Är du ung och tycker att Nyköping suger? I såna fall ska du gå med i Nyköpings Ungdomsfullmäktige (NU). Vi är en grupp ungdomar som jobbar för att göra Nyköping till en bättra stad för unga. Social, kulturell, ekonomisk och politisk verksamhet i olika former är vad vi sysslar med. Vi jobbar med antirasism, bråkar med politiker och fixar allt från graffitiväggar till vegetarisk mat i skolorna. När du går med i NU blir du automatiskt medlem i Sveriges Ungdomsråd, världens mest peppade organisation. Som vill ge unga samma inflytande och status som alla andra medborgare.

 

Om du är en ung antirasist och vill organisera dig. Då är Ungdom Mot Rasism en organisation för dig. Vi jobbar med att sprida kunskap om rasism och antirasism, vi snackar strukturer och försöker vara mer en bara en reagerande organisation. Opinionsbildning, utbildning och manifestationer är bara några exempel på grejer som du kan syssla med i Ungdom Mot Rasism.

 

Dessa organisationer är min vardag och tar upp en hel del tid. I bland kommer skolan på andra plats men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Civilsamhället är min röra av stolar som ligger huller om buller i högar. Om du är sugen på att engagera dig så är det bara att ta en stol, så kör vi!

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: