Mysterium: mordet på Palme

 

 

 

Den 28 februari 1986 strax efter elva på kvällen är Olov Palme och hans fru Lisbet på väg hem från bio.  I korsningen mellan Tunnelgatan och Sveavägen kommer en man upp bakom paret. Han skjuter två skott med några sekunders mellan rum. En kula till varje person. Den första träffar Olov Palme i ryggen och den andra kulan missar precis Lisbet Palmes kropp. Ett par minuter efter midnatt dödförklaras Sveriges statsminister Olof Palme på Sabbatsbergs sjukhus.

 

Det unika med mordet är att det inte har klarats upp. Efter 28 år av utredningar, mängder med privatspanare och en uppsjö av konspirationsteorier är mordet fortfarande ett musteri. Vem eller vilka låg bakom mordet?

 

PKK

Victor Gunnarsson ”33 åringen”

Krister Pettersson 

CIA

Ted Gärdestad

Jan Guilliou

Sydafrika

Ostkustfiskarna

Skandiamanen

Lisbet Palme

Österikaren

Lasermannen

Scientologerna

Hans Rausing

Stay Behind rörelsen

Mossad

Baseballligan

Pinochet

Säpo

Ustasja-rörelse 

Hans Holmer  

 

Det här är bara några av de som varit misstänkta under årens lopp. Hatten av till den som löser detta mysterium. Och apropå hattar. Denna Hatten går under specialbenämningen Chapeau claque och är tillverkad av Mignon 1903 i Paris. Den har en personlig märkning baktill med Carl Gustaf Åkerhielms (ägarens) initialer.  Hatten är 180 cm hög och är gjord av siden. Vem vet vad som döljs under den?

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: