Nyköpings vardagsrum: Picknick

 
 

Minst en gång per sommar måste man äta picknick vid vallarna. Man kan äta kallskuren lunch med familjen, eller kanske bara plocka med sig lite sallad och dryck och ett kubbset och spela lite kubb med kompisarna mot kvällen. Vad man äter, vad man än gör, och med vem det nu kan vara med, så måste det vara picknick på vallarna minst en gång per sommar.

 

Bland de starkaste minnena jag har från vallarna är de två senaste sommarloven när jag och ett gäng vänner har plockat med oss kubb, mat, och dryck för att få träffas och ha kul. Det blir så lätt att man försöker göra planer med sina kompisar på loven och så händer inget. Men i just det gänget så har vi våra traditioner och jag antar att vallarna har blivit en av de traditionerna nu.

 

Själv så använder jag mig gärna flitigt av min lojala ryggsäck som fortfarande hänger med utan att den har gått sönder. Men mina föräldrar tycker om att packa matsäck till en picknick i en vanlig flätat korg. Oftast med vanlig sallad och baguette till.

 

Den handflätade korgen på bilden är i och för sig en blåbärskorg men man skulle ju lätt kunna använda den för att ha picknick i. Korgen har stannat inom en familj. Det var givarens mormors far som tillverkade korgen.

 

Trots att flätade korgar brukar vara ganska rymliga och lätta att bära så tror jag att jag håller mig till min ryggsäck. Jag har ganska svårt att slita mig från den, precis som jag har svårt att slita mig från min “minst en gång per sommar” regel.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: