Outfit: 1980


Den här fina klänningen är sydd av ett tryckt bomullstyg och tillverkad 1980, den kavs in till museet av Ann-Marie Dahl.

Jag älskar klänningar! Passar perfekt hela somrarna och det finns så många fina mönster, material och former på klänningar. Tycker de är så fina, med härliga detaljer och färger.  Så Mode har ju en tendens att hela tiden komma tillbaka, som vattnet inom ett kretslopp.  Mode cirkulerar runt och runt, för små detaljer kommer alltid tillbaka. Det blir alltid nytt och inne igen. Som på bilden här, detaljerna, färgerna, tyget och strukturen är ju faktiskt modet idag. Det kommer alltid tillbaka, nog för vi kommer på nya och ibland lite för konstiga saker inom mode så är vi fortfarande kvar i vår lilla fyrkantiga box. Vi vill inte riktigt lämna den helt så vi tar tillbaka små detaljer från förr in till 2000-talet.

Det är ändå väldigt kul, att kläder och klädstilar lever vidare, att det aldrig riktigt försvinner utan att det finns olika små detaljer som finns kvar från förr. Det är ju faktiskt inte bara genom saker historien lever vidare, utan även i kläder och klädstilar. Det är ett sätt att bevara dåtiden, även om vi gjort det lite mer modernt så är basen fortfarande kvar från förr. Som ett kretslopp, det kommer åter och åter igen. Som en ond cirkel, fast detta är bara positivt enligt mig.

 

Postat av: Anna Hedtjärn Wester

En fördel med att mycket kommer igen är att det är lätt att fynda bland seconhand-buktiker eller varför inte börja inventera föräldrars och mor- och farföräldrars garderober!

/ Anna

2014-02-11 @ 11:28:51

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: