Tips: chokladbomb


Eftersom veckans tema är tips, så kan jag inte låta bli att tipsa om något gott bakverk. Jag bara älskar min systers recept på choklad cupcakes. Det är så goda att man helt enkelt inte kan sluta äta, hela kombinationen med choklad toppning och choklad i muffinsen gör allt perfekt för ett chokladmonster som mig. Blir aldrig för mycket! Och de är perfekta att bjuda släkten när de kommer på fika, dock skulle jag rekommendera att göra en extra stor sats så du har extra många till dig själv. För dessa är totalt oemotståndliga! Man blir helt enkelt beroende av dem.

Och tänk vad fina ett par choklad cupcakes med vit chokladsmörkräm som toppning skulle läggas upp prydligt och fint på den här fina tallriken med en ros i mitten och tre förgätmigej och med kvistar med blå blomma runt kanterna! Den gavs in av Gustaf Nyman. Fastnade direkt för denna tallrik, den skulle vara perfekt t bli perfekt till fikat.

Recept:
1 ägg
50 g rums tempererat smör
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl varmt vatten
2 msk kakao
2 ¼ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Toppning:
100 g choklad
2 st äggulor
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g osaltat smör

Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 180 grader och vispa sedan sockret och smöret mjukt och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa till en jämn smet. Blanda i det varma vattnet och kakao tills det löst sig, vispa sedan ner det i smeten. Sikta ner övriga ingredienser och vänd försiktigt ned dem tills allt blandar sig. In i ugnen i ca 25 minuter.

Nu till toppningen. Börja med att smälta all choklad och ställ åt sidan. Vispa smöret fluffigt. Sikta ner florsockret och vispa tills det är vitt och luftigt. Tillsätt sedan vaniljsocker och vispa sedan ner äggulorna och chokladen. Spritsa cupcakesen och dekorera valfritt!

 

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: