Tips: Radioprogram, podcast, ljudbok och animation.

 

 

Du kanske har sett TV-serien The Office? Hjärnan bakom succén har även producerat mitt tips. Serien The Ricky Gervais Show har producerats flera gånger i olika format och har haft en stor framgång, med ett rekord för flest antal nedladdningar för en poddsändning, 300 miljoner. Den startade 2001 och har fortsatt släppts i olika format och säsonger fram till 2010.

 

Det är enligt mitt tycke en mycket underhållande serie som bjuder på mycket brittisk humor. Själv föredrar jag att kolla serien på youtube där de animerade säsongerna finns men den finns även att ladda ned som podcast. Det är mycket barnsligheter i avsnitten och därav den valda leksakshunden Briotax. En leksakshund vars ålder är lika med serien. Det är dock barnsligheter som har sin charm och som ofta leder till en livfull diskussion att lyssna till. Det är nämligen det serien bygger på.

 

 The Ricky Gervais Show består utav de tre brittiska tv-profilerna Ricky Gervais, Stephen Merchant och Karl Pilkington. Dessa tre män spelar i 30 minuter in vad de säger till varandra och gör det bra. Samtalen kretsar ofta kring Karl Pilkingtons tankar och värderingar så att Gervais och Merchant sedan kan spinna vidare på dessa och komma på många roliga meningar och historier. Detta oftast på Pilkingtons kostnad, men eftersom de är britter kan de säga mycket innan någon tar illa upp. I säsongerna brukar de även ha vissa fasta tema vid sidan om de vilt flygande diskussionerna. Det är teman som Monkey News eller Karls Diary, högläsning ur Pilkingtons dagbok med många kommentarer om vad som däri står skrivet.

Jag rekommenderar denna serien som ett alternativ att välja då man är ute efter något underhållande men kort som går att njuta av på många olika sätt och vis. Det kan också vara nyttigt för den som vill öva upp sin engelska hörförståelse med lite Manchester-dialekt.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: